boxe 03InfrastrukturTyverisikringLej et Cloud SystemOm Minisoft

På denne side er listet forskellige guldkorn op, i tilfældig rækkefølge. Hvis du leder efter noget bestemt, kan du med fordel benytte browserens indbyggede søgefunktion - typisk "Ctrl + F":

PDF problem
Har du nogle gange problemer med at få vist PDF-dokumenter i Internet Explorer, så vil det hjælpe deaktivere PDF som tilføjelsesprogram. Det gøres på følgende måde:

I Internet Explorer:
Funktioner
Administrer tilføjelsesprogrammer
Vis: Alle tilføjelsesprogrammer

Indlæsning

Aktiveret = PDF åbnes i Internet Explorer
Deaktiveret = PDF åbnes i Adobe Reader

Udlæsning / Indlæsning af data:
Debitor, kreditor, vare og pris oplysninger fra kartoteket kan udlæses til regneark, behandles og indlæses igen.
I kartoteket kan man se feltnavne ved at trykke på det spørgsmålstegn, der står ved siden af feltet. Dette navn skal bruges hvis man vil indlæse igen.

Indlæsning:

 

  • En god ide er at slette alt det, der ikke skal ændres
  • Som minimum tjekke første og sidste post
  • Lave en testindlæsning
  • Maksimalt indlæse 5.000 linjer ad gangen.

 Første gang, du vil lave ud/indlæsning, er det en god ide at tage kontakt til Minisoft

 


Søgning i IDA

IDA søger på denne måde:

F.eks. Silkeborg Køl: Hvis man søger på ”silkeborg,køl”, så søger IDA først på alle de debitorer der har ”silkeborg” i navn eller øvrige relevante oplysninger. Når den så har fundet de første 500, så går den på en måde i stå. I IDAintra vises dette med den lille figur der banker hovedet mod murstenene.
Hvis du søger på ”køl, silkeborg” så starter den søgningen på ”køl” og der stopper søgningen langt før (ved ikke hvor mange den finder, men det er under 500). Derefter søger den videre i søgeresultatet fra før og finder dem med ” silkeborg”

Derfor bør man ikke søge på silkeborg til at starte med, hvis man har rigtig mange firmaer, der hedder noget med Silkeborg, eller ligger i Silkeborg. Man bør starte søgningen med det navn (eller lignende) som man tror der er færrest ”hits” på. 

Hvis man laver en søgning og der findes et unikt hit på f.eks. varenummeret, går søgningen ikke videre.

Faktura Fri-tekst

I IDAintra, kan bruges til søgning indenfor en faktura. F.eks. kan man søge debitornummer og en vare (ikke bestemt vare) ”3321000, elefantrist”. Derved fremkommer alle fakturaer der indfrier søgningen.

 


Kompatabilitetsvisning / Problemer med at se regneark (Download evt. yderligere vejledning her)

Hvis du prøver at få vist en rapport ved at trykke "Til regneark" og rapporten vises i Internet Explorer, kan du gøre følgende:

I Internet Explorer vælges "Funktioner" og derefter "Indstillinger for Kompatabilitetsvisning". Her trykkes på "Tilføj" og afsluttes med "Luk".

Kompatabilitetsvisning   Kompatabilitetsvisning

 


Visning af 'gamle' sider

Hvis du f.eks. har opdateret en ordre, som du udskriver til pdf, men det er som om den ikke opdateres, så skal du gøre følgende. I Internet Explorer, gå i "Funktioner", "Internetindstillinger", "Indstillinger" og prikken skal være i "Hver gang jeg besøger webstedet":

Internetindstillinger   Internetindstillinger